Výroba razítek: Precizní řemeslo s moderním nádechem

Výroba razítek: Precizní řemeslo s moderním nádechem

Razítka jsou nepostradatelným pomocníkem v každodenním životě, ať už se jedná o firemní prostředí, instituce či domácnosti. Ačkoliv dnes žijeme v digitálním světě, razítka stále zůstávají oblíbeným nástrojem pro rychlé a efektivní označení dokumentů či jiných předmětů. Výroba razítek je zajímavým řemeslem, které spojuje tradiční techniky s moderními postupy a materiály.

Navrhování a příprava

V prvním kroku výroby razítka je nutné navrhnout jeho podobu – text, logo či kombinaci obojího. Dnes již není nutné ručně kreslit návrhy, ale lze využít specializovaných softwarových programů, které umožňují snadno upravit velikost, fonty či pozici jednotlivých prvků.

Výběr materiálů pro výrobu razítek

Materiál použitý pro výrobu razítka musí být odolný proti opotřebení a zaručit dlouhou životnost produktu. Nejčastěji se používají pryže (přírodní či syntetické), kov (např. mosaz) nebo moderní polymery. Pro tělo razítka se často volí plast, dřevo či kov.

Výrobní metody

Výroba razítek probíhá několika způsoby:

Výroba razítek laserovým gravírování

výroba razítek laseremTato metoda spočívá v použití laseru, který přesně vyřezává požadovaný tvar a text na materiál (nejčastěji pryž). Výhodou je rychlost a přesnost výroby, možnost detailních motivů a automatizace celého procesu.

CNC frézování

Frézování je metoda, při které se pomocí stroje s rotujícím nástrojem (frézou) odstraňuje materiál pro vytvoření požadovaných tvarů a textu. CNC frézování umožňuje velkou přesnost a opakovatelnost, ale může být pomalejší než laserové gravírování.

3D tisk

Moderním způsobem výroby razítka je 3D tisk, který umožňuje vrstvit materiál (nejčastěji polymer) tak, aby postupně vytvořil finální produkt. Tato metoda je vhodná zejména pro složité tvary nebo malosériovou výrobu.

Montáž a kontrola kvality

Po vyrobení razítka je nutné jej složit, což zahrnuje připevnění gumového nebo polymerového tisku na tělo razítka a případně i doplnění samonavlhčovací podušky s inkoustem. Následuje kontrola kvality, která zahrnuje ověření správnosti motivu, ostrosti otisku a funkčnosti celého mechanismu.

Balení a expedice razítek

Posledním krokem je balení hotových razítek do ochranných obalů či krabic a jejich expedice ke zákazníkovi.

Výroba razítek je zajímavým spojením tradičních řemeslných technik s moderními technologiemi, které umožňují rychlou a přesnou výrobu tohoto stále populárního produktu. Ať už potřebujete razítko pro svoji firmu, instituci či domácí použití, dnes máte širokou škálu možností jak co do designu, tak materiálů a technologií výroby.

výroba razítekPotřebujete Informace o dopravě a platbě za razítka: doprava a platba.
Většinu objednávek schválených do 13 hodin expedujeme ještě téhož pracovního dne. Následující pracovní den jsou razítka doručovány (v závislosti na dopravci) kdekoliv po celé ČR.

Potřebujete poradit s výběrem vhodného razítka? Nevíte jakou vybrat vhodnou velikost razítka a jaký text na razítko dosadit? Kontaktujte nás! Poradíme Vám s výběrem vhodného typu razítka a pomůžeme se sazbou textu. Máme pro Vás široký sortiment razítek a řešení.

 

Razítko Trodat Professional 5430 má textovou desku, kde je možno umístit vlastní text. Dále je na razítku nastavitelné...
Náhradní - doplňující sada znaků pro sestavovací razítka. Tato sada je určena pro všechny typy sestavovacích...
Kulaté razítko Shiny R-512 (oranžová) je vhodné např. do výroby / výrobních hal / expedice / skladů pro...
Rotační pořadač na vizitky (vizitkář) obsahuje 225 fóliových kartiček k uložení 450 ks vizitek a abecední...
Rotační pořadač na vizitky (vizitkář) obsahuje 225 fóliových kartiček k uložení 450 ks vizitek a abecední...
Papír s oboustranou ražbou struktury plátna.
OLFA OLFA RB-28:2 Kruhová čepel, průměr 28 mm, 2 ks v balení
OLFA LBD-10 je segmentová čepel pro řezače - šířka 18 mm, úhel špičky čepele 59°. Balení je v pouzdře po 10 ks.
OLFA RTY-3/G velký kruhový otočný řezač 60 mm, možnost napojení vodícího ramene.
Barva Coloris CO 4713 je rychleschnoucí, universální, solventní barva určena pro neabsorbující materiály.
Barva Coloris BA 4710 je rychleschnoucí barva, odolná vůči povětrnostním vlivům a stálobarevná. Doporučujeme pro...
Barva R 9 má extrémně všestranné použití. Je vhodná jak pro manuální razítkování, tak pro využití ve...